2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2

These are questions 26-50 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 1-25 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

26.) 4 3/5 dm = ____ cm

Answer: 46

27.) 650 cm = ____ m

Answer: 6 1/2

28.) Find two numbers with a sum of 16 and a product of 48.

Answer: 4 and 12

29.) Mother bought 500 grams of eggplants and 300 grams of carrots. How much vegetables did Mother buy?

Answer: 800 grams

30.) Jean received 5 boxes of candies. If each box contains 18 candies, how many candies did she receive in all?

Answer: 90  Continue reading

Posted in Grade 1-2 | Tagged , , , | Leave a comment

2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 1

These are questions 1-25 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 26-50 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

1.) Write “eight thousand, six hundred eight” in figures.

Answer: 8608

2.) What is the place value of 9 in 9,234?

Answer: thousand

3.) What is the value of 6 in 7,614?

Answer: 600

4.) What number is 3,000 more than 4,850?

Answer: 7850

5.) What is 7 x 150?

Answer: 1050  Continue reading

Posted in Grade 1-2 | Tagged , , , , | Leave a comment

2004 Grade 1 MTAP Division Orals

Below are the questions and answers in the 2004 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Orals for Grade 1.

A. 15-second questions – 2 points each

1.) What is 14 more than one-half of 60?

Answer: 44

2.) What number is missing in 7, 11, 15, __ , 23, 27?

Answer: 19

3.) Nicole is 7 years old today. In what year was she born?

Answer: 1997

Note: This question was in 2004.

4.) How many more are six eights than six fives?

Answer: 18

5.) What is left if you take away six eights from 60?

Answer: 12  Continue reading

Posted in Grade 1-2 | Tagged , , , , , | Leave a comment

Grade 6 MTAP 2007 Regional Team Questions with Answers

Below is the questions for the 2007 Regional Team MTAP competition.

15-second questions – 2 points each

1.) What is the sum of the largest prime number less than 100 and the smallest prime number greater than 100?

Answer: 198

2.) If 3.05 x 76.9 = 234.545, what is 30.5 x 7.69?

Answer: 234.545

3.) What 2 digits may be placed in the blank in 73528_ to make it divisible by 6?

Answer: 2 or 8

4.) If2/3of the area of a rectangle is 84 cm2, what is one-half of the area?

Answer: 63 cm^2

5.) In a Grade 6 class of 45 pupils, 80% got a grade of 80 and below. How many pupils got a grade of 80 and below?

Answer: 36  Continue reading

Posted in Grade 5-6 | Tagged , , , | Leave a comment

2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2003 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 25 to 50. Items 1-25 can be found here.

26.) The product of 32 x 31 is closest to which multiple of 10?

Answer: 990

27.) By how much is 34 larger than 43?

Answer: 17

28.) I am thinking of a number. Twice the number plus 5 equals 29.What is the number?

Answer: 12

29.) The sum of three numbers is 99. The first is 10 greater than the second and 20 greater than the third. What is the largest of the three numbers?

Answer: 43

30.) In a spelling test of 50 items, Larry got 90% correctly. How many mistakes did he make?

Answer: 5  Continue reading

Posted in Grade 5-6 | Tagged , , , | Leave a comment