Grade 1 MTAP Reviewer Set 2

If you are preparing for the MTAP-DepEd Math Challenge for Grade 1, below are some of the questions that might help you in your review. Of course, this reviewer is also good for higher grades.

Please use the comment box below if you have some questions.

Grade 1 MTAP Reviewer – Set 2

1.) What is the sum of the 83 and 49?

Answer: 132.

2.) What time does the clock below show?

Screen Shot 2014-03-20 at 2.08.08 PM

Answer: 8:05

3.) How many minutes are there in 2 hours?

Answer: 120 minutes.

4.) What is the place value of 9 in 2938?

Answer: Hundreds

5.) Pamela was assigned by her teacher to read pages 28 – 35 of the text book. How many pages did Pamela read?

Answer: 8 (not 7)

6.) ___ is three times as large as 4.

Answer: 12

7.) Look at the numbers below.

9, 13, 17, 21, 25, ___

What number goes into the blank?

Answer: 29. The number increases by 4 each time..

8.) Jasmine bought 20 candies. She gave 5 to Ria and 6 to Lyka. How many candies were left to her?

Answer: 9

9.) If 6 \times 4 = 12 \times N, then what is N?

Answer: 2

10.)  What part of the circle below is colored?

one-third

Answer: one third

11.)  If March 3 is Wednesday, then what date is the nearest Saturday?

Answer: March 6

12.) A pencil costs Php6.00 and a notebook costs P15.00. How much will 2 notebooks and 1 pencil cost?

Answer: Php36.00

5 thoughts on “Grade 1 MTAP Reviewer Set 2”

Leave a Reply