2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 2

Below are the 2005 Grade 3 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 26-30 with answers. You can read questions 1-25 here. If you see any error, kindly comment below.

2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3

26.) Which of the following can be divided by 2 and 3? { 16, 26, 36, 46, 56 }

Answer: 36

27.) John bought 2 pencils at P2.75 each and a pencil case for P27. How much change did he get from a P50-bill?

Answer: P17.50

28.) What is the difference between the smallest and largest 2-digit numbers?

Answer: 89  Continue reading “2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 2”

2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 1

Below are the 2005 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 1-25 with answers. You can read questions 26-50 here. If you see any error, kindly comment below.

Solve each item on scratch paper and write the answer on the blank.

1.) Write “eighty-six thousand, fifty-seven” in figures.

Answer: 86, 057

2.) 56,000 + 7,000 + 80 + 9 is equal to what number?

Answer: 63089

3.) What is the place value of 5 in 3,457,820?

Answer: ten thousand

4.) What is the value of 4 in 3,457,820?

Answer: 400, 000  Continue reading “2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 1”

2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 2

Below are the 2006 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 26-50 with answers. You can read questions 1-25 here. If you see any error, kindly comment below.

26.) What is the largest 4 digit even number?

Answer: 9998

27.) What is the smallest 4 digit number that you can make from 0, 2, 6, 9?

Answer: 2069

28.) What number is 300 less than 5476?

Answer: 5176

29.) How many 25 centavo coins are equal to 20 pesos?

Answer: 80  Continue reading “2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 2”

2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1

Below are the 2006 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 1-25  with answers. You can read questions 26-30 here. If you see any error, kindly comment below.

2006 MTAP Elimination Round Questions (Grade 2)

Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) In 8 x 9 = 72, the bigger factor is ___ .

Answer: 9

2.) Numbers ending in 1, 3, 5, 7 and 9 are called ___ numbers.

Answer: odd

3.) Write 8 ones, 5 thousands, and 3 tens in symbol.

Answer: 5038  Continue reading “2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1”

2005 MTAP Sectoral Finals for Grade 1

Below are the questions for the 2005 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Sectoral Finals for Grade 1. Kindly comment if you see any error.

2005 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Sectoral Finals

A. 15-second questions – 2 points each

1.) How much greater is 7 tens and 4 ones than 42 ones?

Answer: 32

2.) If 3 is added to1/3, how many thirds will that be?

Answer: 10

3.) What number is 7 more than1/3 of 39?

Answer: 20

4.) Liz is 6 ½ years old now. Nita is 2 years younger than Liz. How old will Nita be in the year 2010?

Answer: 9 ½  Continue reading “2005 MTAP Sectoral Finals for Grade 1”