2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1

Below are the 2006 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 1-25  with answers. You can read questions 26-30 here. If you see any error, kindly comment below.

2006 MTAP Elimination Round Questions (Grade 2)

Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) In 8 x 9 = 72, the bigger factor is ___ .

Answer: 9

2.) Numbers ending in 1, 3, 5, 7 and 9 are called ___ numbers.

Answer: odd

3.) Write 8 ones, 5 thousands, and 3 tens in symbol.

Answer: 5038 

4.) 2, 4, 6, 8 and 0 are called numbers.

Answer: even

5.) How many centimeters are there in 3 meters?

Answer: 300 cm

6.) The place value of 0 in 907 is ___ .

Answer: tens

7.) What number is midway between 85 and 95?

Answer: 90

8.) What is the second number that comes after 86?

Answer: 88

9.) How many fifty-centavo pieces are equal to 20 pesos?

Answer: 40

10.) How many months are 1 ¼ years?

Answer: 15

11.) 24 is ¼ of what number?

Answer: 96

12.) Mrs. Castillo brought ½ kilo of chicken and ¾ kilo of pork. How much meat did she buy in all?

Answer: 1 and 1/4 kg

13.) Cynthia can type 45 words per minute. How many words can she type in 5 minutes?

Answer: 225

14.) What is the next number in 6, 7, 9, 12, 16, ?

Answer: 21

15.) Which number does not belong? {21, 28, 34, 42, 49}?
Answer: 34 (all are multiples of 7)

16.) Yollie baked 28 cookies. She gave ¼ of them to Gerry. How many cookies had she left?

Answer:21

17.) Carl has read 64 pages of a storybook. Josie has read 36 pages of the same book. How many more pages has Carl read than Josie?

Answer: 28

18.) Cara reached school at 9:00 a.m. and went home at 4:30 p.m. How long was she in school?

Answer: 7 hrs 30 minutes

19.) Mr. Cruz bought 6 watermelons at P34.00 each. How much did he pay for them?

Answer: P 204.00

20.) Lory had 25 buttons and Karen has 47 buttons. If they need 100 buttons for a project, how many more do they need?

Answer: 28

21.) Sol bought 4 1/3 dozen eggs. How many eggs did she buy?

Answer: 52

22.) Cecil bought 39 doughnuts. She gave 2/3 of them to her children. How many doughnuts were left?

Answer: 13

23.) Claire saves P600.00 a month. How much can she save in 6 months?

Answer: P 3, 600

24.) Write CLVIII in Hindu-Arabic.

Answer: 158

25.) Write 84 in Roman Numerals.

Answer: LXXXIV

This entry was posted in Grade 1-2 and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to 2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1

  1. Pingback: 2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 2 - MTAP Reviewer

Leave a Reply