2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 2

Below are the 2006 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 26-50 with answers. You can read questions 1-25 here. If you see any error, kindly comment below.

26.) What is the largest 4 digit even number?

Answer: 9998

27.) What is the smallest 4 digit number that you can make from 0, 2, 6, 9?

Answer: 2069

28.) What number is 300 less than 5476?

Answer: 5176

29.) How many 25 centavo coins are equal to 20 pesos?

Answer: 80 

30.) The product of 2 numbers is 72. Their sum is 18. What are the two numbers?

Answer: 12 and 6

31.) Add 25 to the difference of 82 and 55.

Answer: 52

32.) In a barangay, there are 3 sets of triplets and 6 sets of twins. How many children would that be?

Answer: 21

33.) What is 150 more than 10 x 44?

Answer: 590

34.) How many nines are there in 108?

Answer: 12

35.) What is (31 + 33 + 38) ÷ 3?

Answer: 34

36.) What number am I? If you multiply me by 7 and divide the product by 3 you will get 28.

Answer: 12

37.) Crispin and his sister need P85.50 to buy a gift for their mother. How much more do they need if Crispin
has P28.00 and his sister has P37?

Answer: P 20.50

38.) How many weeks are there in 84 days?

Answer: 12

39.) If the short hand of a clock points between 5 and 6 and the long hand is at 9, what time is it?

Answer: 5:45

40.) Joel saves 18 pesos a week from his pocket money. How much does he save in 6 weeks?

Answer: P 108.00

41.) What fraction of the figure is unshaded?

2006 mtap reviewer

Answer: 3/7

42.) What is the biggest possible remainder when you divide by 9?

Answer: 8

43.) What is the perimeter of the figure?

Screen Shot 2016-03-22 at 10.48.51 AM

Answer: 60 m

44.) What is the area of the same figure?

Answer: 216 m^2

45.) My denominator is 5 more than my numerator. The sum of my numerator and denominator is 9. What fraction am I?

Answer: 2/7

46.) What unit will you use to measure the distance between Manila and Baguio?

Answer: kilometer

47.) A sampaguita vendor sold 258 garlands on Saturday and 289 on Sunday. How many garlands did the vendor sell in two days?

Answer: 547

48.) What is the sum of the first five odd numbers?

Answer: 25

49.) Jean has P60.00. She gave an equal amount to each of her four nieces. How much did each niece get?

Answer: P 15.00

50.) Rita has 5 skirts and 4 blouses. In how many ways can she dress up?

Answer: 20

This entry was posted in Grade 1-2 and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to 2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 2

  1. Pingback: 2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1 - MTAP Reviewer

Leave a Reply