2005 Grade 4 MTAP Elimination Round Questions Part 1

Below are the 2005 Grade 4 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 1-25 with answers. Questions 26-30 can be read here. If you see any error, kindly comment below

Solve each item on scratch paper and write the answer on the blank.

1.) Write two million, forty-six thousand, eighty-nine in figures.
Answer: 2, 046, 089

2.) What is the place value of 8 in 45, 836,025?
Answer: hundred thousands

3.) What is the value of 7 in 5,874,345?
Answer: 70, 000

4.) 45,000,000 + 763,000 + 854 =
Answer: 45, 763, 854 

5.) How many thousands are there in 54 million?
Answer: 54, 000

6.) Write 6 x 104 + 7 x 103 + 9 x 10 + 6 as one number.
Answer: 67, 096

7.) Using 0, 1, 2, 4 and 5, write the smallest 5-digit number possible.
Answer: 10, 245

8.) What is the largest 4-digit even number less than 5,000?
Answer: 4998

9.) Round 23,952 to the nearest hundred.
Answer: 24000

10.) Round to the nearest hundred and estimate: 561 + 449 + 751.
Answer: 1, 800

11.) Which of { <, =, > } will make 345 + 178 _____ 354 + 168 a true sentence?
Answer: >

12.) Find two numbers whose sum is 21 and whose product is 98?
Answer: 14 and 7

13.) What number is 38 less than the product of 18 and 25?
Answer: 412

14.) What is the biggest digit that can be placed in 65,72 to make it divisible by 3?
Answer: 7

15.) Express 1,248 as a product of its prime factors.
Answer: 2^5 x 3 x 13

16.) What is the greatest common factor of 54 and 72?
Answer: 18

17.) What is the smallest common multiple of 54 and 72?
Answer: 216

18.) What is the average of 2,500 and 4,500?
Answer: 3, 500

19.) What can be added to 346 to get 721?
Answer: 375

20.) What is the multiple of 1000 nearest to 24,865?
Answer: 25, 000

21.) 4 2/5 is equal to how many tenths?
Answer: 44

22.) How many prime numbers are there between 10 and 30?
Answer: 6

23.) How many even numbers are there from 21 and 41?
Answer: 10

24.) What is the remainder when 5,789 is divided by 27?
Answer: 11

25.) What two numbers have a sum of 18 and a product of 56?
Answer: 4 and 14

This entry was posted in Grade 3-4 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 2005 Grade 4 MTAP Elimination Round Questions Part 1

  1. Pingback: 2005 Grade 4 MTAP Elimination Round Questions Part 2 - MTAP Reviewer

Leave a Reply