Monthly Archives: April 2016

2006 Grade 6 MTAP Regional Finals Questions with Answers

15-second questions – 2 points each

1.) 17 more than the sum of 33 and 19 is equal to what number?

Answer: 69

2.) If 3.05 x 76.9 = 234.545, what is 30.5 x 0.769?

Answer: 23.4545

3.) What digit(s) placed in the blank in 377_4 will make it divisible by 12?

Answer: 0, 6

4.) What is the sum of the largest prime less than 100 and the smallest prime greater than 100?

Answer: 198  Continue reading

2005 Grade 4 MTAP Elimination Round Questions Part 2

Below are the 2005 Grade 4 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 26-30 with answers. Questions 1-25 can be read here. If you see any error, kindly comment below

26.) The product of two numbers is 36 and their sum is 13. What is their difference?
Answer: 5

27.) The price of a candy is 65 centavos. How many can Lina buy with her ₱15?
Answer: 23

28.) Change 58/9 to a mixed number.
Answer: 6 4/9

29.) Change 5 3/7 to an improper fraction.
Answer: 38/7  Continue reading

2005 Grade 4 MTAP Elimination Round Questions Part 1

Below are the 2005 Grade 4 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 1-25 with answers. Questions 26-30 can be read here. If you see any error, kindly comment below

Solve each item on scratch paper and write the answer on the blank.

1.) Write two million, forty-six thousand, eighty-nine in figures.
Answer: 2, 046, 089

2.) What is the place value of 8 in 45, 836,025?
Answer: hundred thousands

3.) What is the value of 7 in 5,874,345?
Answer: 70, 000

4.) 45,000,000 + 763,000 + 854 =
Answer: 45, 763, 854  Continue reading