2006 Grade 4 MTAP Elimination Questions Part 1

Below is the 2006 MTAP Elimination Questions for Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge for Grade 4 (numbers 1 to 25). Answers are provided for each question. Please comment if you see any error.

1.) Write fifteen million, seventy thousand, seven hundred eight in figures.
Answer: 15, 070, 708

2.) What is the place value of the underlined digit 654 321?
Answer: ten thousand

3.) What is the value of 6 in 698,425?
Answer: 600, 000

4.) Write CDXLIV in Hindu-Arabic.
Answer: 444

5.) What number is 4756 more than 45,244?
Answer: 50, 000 

6.) 8,540,000 is how many times as great than 8,540?
Answer: 1000

7.) Write 5 × 104 + 6 × 103 + 8 × 102 + 9 in standard form.
Answer: 56, 809

8.) What is 37 more than the quotient of 848 divided by 16?
Answer: 90

9.) What is the largest prime number less than 60?
Answer: 59

10.)How many even numbers are there between 51 to 99?
Answer: 24

11.) What is the greatest common factor of 36 and 84?
Answer: 12

12.) The least common multiple of 36 and 84.
Answer: 252

13.) 19 × 2 + 45 ÷ 9 – 12 =
Answer: 31

14.) Find two numbers whose sum is 18 and whose product is 72.
Answer: 6 and 12

15.) What is the remainder when 7541 is divided by 22?
Answer: 17

16.) Greg started doing his homework at 8:45 p.m. and finished at 10:30 p.m. How many minutes did he spend doing his homework?
Answer: 105

17.) Write a digit on the blank to make 34,75_ divisible by 9.
Answer: 8

18.) Express 360 as a product of prime factors.
Answer: 2^2 × 3^2 × 5

19.) Josie brought a bottle of milk for ₱112.50 and a box of coffee for ₱96.50. How much change did she get from a ₱500-bill?
Answer: P 291

20.) When written in full, how many digits are there in 6.5 × 107?
Answer: 8

21.) If 1 is excluded, how many common factors do 48 and 64 have?
Answer: 4

22.) A vendor sold ¾ of his sampaguita garlands and had 27 left. How many garlands had he at first?
Answer: 108

23.) 5.36 is equal to how many hundredths?
Answer: 536

24.) How many 0.125-kg bags of sugar can be filled from a 50-kg bag?
Answer: 400

25.) The perimeter of a square is 52 cm. What is the area?
Answer: 169 cm^2

This entry was posted in Grade 3-4 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to 2006 Grade 4 MTAP Elimination Questions Part 1

  1. Pingback: 2006 Grade 4 MTAP Elimination Questions Part 2 - MTAP Reviewer

Leave a Reply