2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2002 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 26 to 50. Items 1 to 25 can be found here.

26.) If 4.26 ÷ 3 = 1.42, what is 42.6 ÷ 0.142?

Answer: 300

27.) Change 155% to a fraction in lowest terms.

Answer: 31/20 or 1 11/20

28.) Change 21/5to percent.

Answer: 220%

29.) A student got 90% of a test. He answered 36 items correctly. How many items were in the test?

Answer: 40

30.) Out of 100 students in Grade 5, 48 are boys. What percent of the Grade 5 students are girls?

Answer: 52% 

31.) There are 450 Cub and Boy Scouts in a school. If 70% are Cubs, how many are Boy Scouts?

Answer: 135

32.) Find N if N : 90 = 14 : 30.

Answer: 42

33.) If 200 is divided in the ratio 1 : 2 : 5, what is the middle part?

Answer: 50

34.) If 7 men can do a job in 6 days, how many men can do the working 3 days?

Answer: 14

35.) A restaurant charges 3.5% service tax. If your order amounted to ₱210.50, how much in all did you pay?

Answer: P 217.87

36.) Tessie uses 2.2 meters of cloth for one uniform. How many uniforms can she make from 20 meters of cloth?

Answer: 9

37.) Find the perimeter of a regular pentagon with sides that are 90dm long.

Answer: 450 dm

38.) A circular man-made lake has a radius of 30 m. What is its area?

Answer: 2826 m^2

39.) A rectangular field is 95 m long and 78 m wide. If you run around it 4 times, how many meters will that be?

Answer: 1384 m

40.) An angle is twice its complement. Find the angle.

Answer: 60 degrees

41.) A closed box is 7 dm by 4 dm by 5 dm. What is its total surface area?

Answer: 166 dm^2

42.) What is the volume of the box in #41?

Answer: 140 dm^3

43.) The base of an isosceles triangle is 29 cm and the perimeter is 75 cm. How long is a leg?

Answer: 23 cm

44.) A circular pool has a diameter of 24 meters. If you walk around it, how many meters will that be?

Answer: 75.36 m

45.) A base angle of an isosceles triangle is 52o. Find the vertex angle.

Answer: 76 degrees

46.) An angle is 10 degrees more than its supplement. Find the angle.

Answer: 95 degrees

47.) Nelly made a circle graph to represent her day of 24 hours. If she works for 8 hours, how many degrees is the sector that represents her work?

Answer: 120 degrees

48.) The scale of a map is 1 cm to 30 km. If two cities are 450 km apart, how far apart are they on the map?

Answer: 15 cm

49.) The parallel sides of a trapezoidal field are 48 m and 64 m. If they are 45 m apart, what is the area of the field?

Answer: 2520 m^2

50.) How much soil will be needed to raise a flower plot by 1 dm if the plot is 6.5 m long and 4 m wide?

Answer: 2600 dm^2

This entry was posted in Grade 5-6 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

  1. Angela says:

    Oh my god😱😱😱😱😱😱

Leave a Reply