2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 1

These are questions 1-25 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 26-50 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

1.) Write “eight thousand, six hundred eight” in figures.

Answer: 8608

2.) What is the place value of 9 in 9,234?

Answer: thousand

3.) What is the value of 6 in 7,614?

Answer: 600

4.) What number is 3,000 more than 4,850?

Answer: 7850

5.) What is 7 x 150?

Answer: 1050 

6.) How many are 9 nines and 6 eights?

Answer: 129

7.) If 8 x N = 192, what is N?

Answer: 24

8.) What is 623 ÷ 7?

Answer: 89

9.) How many eighths are equal to 7 wholes?

Answer: 56

10.) What fraction is shaded?

Answer: 2/3

11.) Linda cut a cake into 48 pieces. She and her friends ate 37 pieces. What fraction of the cake remained?

Answer: 11/48

12.) How many more is 2/3 of 48 than ½ of 24?

Answer: 20

13.) Mother baked 64 cookies. She kept 46 cookies in the cookie jar and gave the rest to her children. How many cookies did she give to her children?

Answer: 18

14.) Ruth had a vacation of 20 days. She spent 6 days in Baguio, 7 days in Cebu and the rest she spent at home. What fraction of her vacation did Ruth spend at home?

Answer: 7/20

15.) Write “two hundred fifty-six pesos and sixty-five centavos” with the peso sign.

Answer: Php 256.65

16.) Ely bought 6 roses at P12.50 each. How much did he pay?

Answer: P 75.00

17.) If Ely gave the cashier a P100-bill, how much change did he get?

Answer: P 25.00

18.) Ferdie has nine P20-bills and six P10-bills. How much money has he?

Answer: P 240.00

19.) Jenny wants to buy a blouse worth P86.50. She has only P56.75. How much more does she need?

Answer: P 29.75

20.) A polygon with 4 equal sides and 4 equal angles is called ___.

Answer: square

21.) A figure shaped like a plate is called a ___.

Answer: circle

Note: This question is absurd.

22.) One side of a square is 21 cm. What is the perimeter?

Answer: 84 cm

23.) What is the area of the square in #22?

Answer: 441 cm^2

24.) What is the perimeter of the figure?

Answer: 42 dm

25.) What is the area of the figure?

Answer: 83 dm^2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *