2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2

These are questions 26-50 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 1-25 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

26.) 4 3/5 dm = ____ cm

Answer: 46

27.) 650 cm = ____ m

Answer: 6 1/2

28.) Find two numbers with a sum of 16 and a product of 48.

Answer: 4 and 12

29.) Mother bought 500 grams of eggplants and 300 grams of carrots. How much vegetables did Mother buy?

Answer: 800 grams

30.) Jean received 5 boxes of candies. If each box contains 18 candies, how many candies did she receive in all?

Answer: 90 

31.) If you add 47 to my number then subtract 54, the result is equal to 35. What is my number?

Answer: 42

32.) What time is it when the long hand points to 8 and the short hand points between 2 and 3?

Answer: 2:40

33.) Joseph started studying at 7:15. He finished at 8:35. How many minutes did he study?

Answer: 80

34.) Kenneth arrives in school at 7:30 and leaves at 4:30. How long does he stay in school everyday?

Answer: 9 hours

35.) A rectangular garden is 32m long and its area is 896 square meters. How wide is it?

Answer: 28 m

36.) Miss Cruz has 265 popsicle sticks. She gave 25 sticks to each of 9 groups in her class. How many sticks remained?

Answer: 40

37.) A vendor has 68 red balloons and 75 green balloons. He sold 125 balloons and 3 burst. How many balloons remained?

Answer: 15

38.) Five Grade 4 sections collected old newspapers. Each section collected an average of 175 kilos a week. If the drive lasted for 2 weeks, how many kilos of newspaper did they gather?

Answer: 1750

39.) One P500-bill is equal to how many P20-bills?

Answer: 25

40.) What is the smallest number that leaves no remainder when divided by 5, 10 and 15?

Answer: 30

41.) The sum of two numbers is 23 and their difference is 13. What are the two numbers?

Answer: 5 and 18
42.) What is the remainder when 548 is divided by 13?

Answer: 2

43.) Greg gathered 108 eggs. He put them 12 in each carton. How many cartons did he fill?

Answer: 9

44.) Miss Julie has 96 roses. One-half of the roses are red, ¼ are yellow and the rest are white.How many roses are white?

Answer: 24

45.) Mother changed a P500-bill into P10-coins. How many coins did she get?

Answer: 50

46.) What two numbers have a product of 36 and a quotient of 4?

Answer: 3 and 12

47.) In a school, 3/5 of the pupils in Grade 2 are boys and 2/3 of the boys are cub scouts. If there are 180 pupils in Grade 2, how many pupils are cub scouts?

Answer: 72

48.) Mother changed two P100-bills for P5-coins. How many P5-coins did he get?

Answer: 40

49.) Rose has 45 foreign stamps. She has 7 less than twice as many Philippine stamps. How many stamps has she?

Answer: 128

50.) Three apples and 2 ponkans cost P51. Two apples and 3 ponkans cost P46.50. How much will half a dozen apples and half a dozen ponkans cost?

Answer: P 117.00

One thought on “2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2”

Leave a Reply