2005 Grade 2 MTAP Division Orals

2005 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Orals – Grade 2

A. 15-second questions – 2 points each

1.) What is 8 more than seven 8s?

Answer: 64

2.) Classes begin at 7:30 AM and end at 12:30 PM. How many hours do pupils stay in school?

Answer: 5

3.) What is 6656 to the nearest hundred?

Answer: 6700

4.) Mandy is 6 years old. Her mother is 2 years more than 5 times as old as she is. How old is her mother?

Answer: 32

5.) A square is 6 cm on each side. What is its area?

Answer: 36 sq. cm.

6.) What is the cost of 4 sandwiches at P15 each?

Answer: Php 60.00

7.) Nancy bought 72 Christmas balls. The balls are packed in boxes by the dozen. How many boxes of Christmas balls did she buy?

Answer: 6

8.) Lita has 5 apple halves. How many more apple halves does she need to have 4 apples?

Answer: 3

9.) What are the next two numbers in the pattern 12, 19, 26, 33, __, __?

Answer: 40, 47

10.) Two dozens of oranges will be divided equally among 4 children. How many oranges will each child receive?

Answer: 6

11.) How many sides does a rectangle have?

Answer: 4

B. 30-second questions – 3 points each

1.) How much do 4 books cost at P165 each?

Answer: 660

2.) Which number does not belong to the group among 28, 35, 42, 48, 56, 63?

Answer: 48

3.) How much is 7 x 8 more than 24 + 18?

Answer: 14

4.) By what will you multiply the sum of 17 and 21 to get 152?

Answer: 4

5.) What is the difference between the sum of the first 6 odd numbers and the sum of the first 6 even numbers?

Answer: 6

6.) Nancy had P18.50 in her purse. She bought 3 pencils at P4.50 each. How much money does she have left?

Answer: Php 5.00

C. 1-minute questions – 5 points each

1.) Nine baskets have an equal number of mangoes. If there are 324 mangoes in all, how many mangoes are in each basket?

Answer: 36

2.) For Janet’s birthday, Mother prepared 5 dozen hotdogs. Janet’s guests ate 2/3 of them and mother gave 6 to their neighbors. How many hotdogs were left?

Answer: 14

3.) A gift for Mother costs P156. Nerda can save P12 a week from her allowance. How many weeks does she need to save?

Answer: 13

  1. )A square garden has an area of 144 sq.m. A rectangular garden has the same area and its width is 8 m. How much longer is the perimeter of the rectangle?

Answer: 4 m

5.) Add five 5s and five 4s to five tens.

Answer: 95

6.) How many 3s multiplied together will give 81?

Answer: 4

Clincher questions

  1. What will you add to 18 to get 62?

Answer: 44

  1. A rectangle is 5 cm by 6 cm. What is the area of 3 such rectangles?

Answer: 90 sq. cm.

  1. Rocky has bowling scores of 151, 148 and 175. What is his average score?

Answer: 158

Do-Or-Die questions

  1. Mrs. Reyes bought 3 dozens of notebooks at P80 a dozen. She sold them at P8 each. How much profit did she have?

Answer: Php 48.00

This entry was posted in Grade 1-2 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *