2008 Grade 2 MTAP Elimination Round – Part 1

2008 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Elimination Round – Grade 2

Part I. Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) What is the place value of 1 in 1 896?

Answer: Thousandths

2.) What is the value of 9 in 4 962?

Answer: Hundredths

3.) Write “five thousand, two hundred six” in symbols.

Answer: 5, 206

4.) Write the biggest odd number you can make with 1, 4, 6, 8?

Answer: 8, 641

5.) Write LXXVII in Hindu-Arabic.

Answer: 77

6.) In S Y N C H R O N I C I T Y, which letter is sixth from the right?

Answer: N

7.) What two numbers have a sum of 15 and a difference of 3?

Answer: 9 and 6

8.) What is 18 more than the difference of 62 – 25?

Answer: 55

9.) What is 15 less than the sum of 36 and 28?

Answer: 49

10.) What will you put in the blank in 623 – = 125?

Answer: 498

11.) What will you put in the blank in 83 + ____ + 76 = 237?
Answer: 78

12.) There are 132 pupils on playground. The pupils are grouped in teams of 6. How many teams are there?

Answer: 22

13.) What is twice the quotient of 360 ÷ 9?

Answer: 40

14.) How many 5-peso coins are equal to P130?

Answer: 26

15.) Which of “<, =, >” will you put in the blank in P15.75 ____ P10.15 + P5.55?

Answer: >

16.) Write two hundred sixty-five pesos and seventy-two centavos with the peso sign.

Answer: P 265.72

17.) What is N in the pattern 43, 49, 55, 61, N, 73?

Answer: 67

18.) What is the 12th number in the pattern 5, 9, 13, 17 . . .?

Answer: 49

19.) What is the last number in the pattern 3, 4, 6, 9, 13, ____?

Answer: 18

20.) Write the largest number possible using each of 2, 9, 6, 8 only once?

Answer: 9, 862

21.) What is 2 × 10× 35?

Answer: 700

22.) There are 6 big boxes of crayons. Each box contains 12 smaller boxes of crayons. How many of the smaller boxes of crayons are there?
Answer: 72

23.) Mang Tomas picked 4 baskets of mangoes. Each basket contains 36 mangoes. How many mangoes did Mang Tomas pick?

Answer: 144

24.) Rose gathered 48 roses. She put the roses in bundles of 6. How many bundles did she make?

Answer: 8

25.) How many twelfths are equal to ¾?

Answer: 9

The second part will be uploaded soon.

This entry was posted in Grade 1-2 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply