2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2003 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 1 to 25.

Solve each problem and write the answer in the blank before each number.
1.) What is the value of 7 in 472,356?

Answer: 70 000

2.) Change 9/16 to 64ths.

Answer: 36/64

3.) 2^3 \times 3^3\times 10^2 = ?

Answer: 21, 600

4.) 368,501 equals when rounded off to the nearest thousand.

Answer: 369, 000

5.) Which number has both 2 and 9 as factors? 6282, 7282, 8380

Answer: 6282  Continue reading

Posted in Grade 5-6 | Tagged , , , | Leave a comment

2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2002 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 26 to 50. Items 1 to 25 can be found here.

26.) If 4.26 ÷ 3 = 1.42, what is 42.6 ÷ 0.142?

Answer: 300

27.) Change 155% to a fraction in lowest terms.

Answer: 31/20 or 1 11/20

28.) Change 21/5to percent.

Answer: 220%

29.) A student got 90% of a test. He answered 36 items correctly. How many items were in the test?

Answer: 40

30.) Out of 100 students in Grade 5, 48 are boys. What percent of the Grade 5 students are girls?

Answer: 52%  Continue reading

Posted in Grade 5-6 | Tagged , , , | 2 Comments

2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2002 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 1-25. Items 26-50 can be read here.

Solve each item and write the answer on the blank before the number. [Use π = 3.14]
1.) What is the value of 8 in 86 543 217?

Answer: 80 000 000

2.) Write MDXL in Hindu-Arabic.

Answer: 1540

3.) Write three million, four hundred fifty thousand, sixty-five in figures or standard form.

Answer: 3, 450, 065

4.) How many times greater is the underlined 6 in 4 567 564 than the 6 that is not underlined?

Answer: 1000

5.) If I can save ₱75 a month, how much do I save in 4 years?

Answer: P 3600  Continue reading

Posted in Grade 5-6 | Tagged , , , | Leave a comment

2008 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2007 MTAP Elimination questions for Grade 3, items 26-50. You can read items 1-25 here.

26.) There are 25 candies in each of 5 bags and 50 candies in each of 3 bags. How many candies are there?

Answer: 275

27.) P550 is how many times as big as P50?

Answer: 11

28.) The quotient of 225 ÷ 5 is equal to the sum 17 and N. Find N.

Answer: 28

29.) Estimate the product of 14 x 69 by rounding both numbers to the nearest ten.

Answer: 700

30.) If 27 x 350 = 9450, what is 2,700 x 3,500?

Answer: 9450000  Continue reading

Posted in Grade 3-4 | Tagged , , , , | Leave a comment

2008 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2007 MTAP Elimination questions for Grade 3, items 1-25. You can read items 26-50 here.

Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) Write “six hundred forty thousand, two hundred ninety” in symbols.

Answer: 640290

2.) What is the place value of 7 in 5 473 846?

Answer: 70 000

3.) What is the value of 5 in 8 536 912?

Answer: 500 000

4.) What number is 246 more than 3 487?

Answer: 3733

5.) What number is midway between 64 and 72?

Answer: 68  Continue reading

Posted in Grade 3-4 | Tagged , , , , , | 1 Comment