Tag Archives: grade 1 mtap questions

2007 Grade 1 MTAP Division Team

2007 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge
Division Team Competition – Grade 1

A. 15-second questions – 2 points each

1.) What number has 4 ones, 9 tens and 7 hundreds?

Answer: 794

2.) What is the value of the digit 6 in 4,628?

Answer: 600

3.) What is the sixth number in the pattern 7, 13, 19, …?

Answer: 37

4.) How many half hours are there in 11 ½ hours?

Answer: 23

5.) What number is 12 more than 50 – 21?

Answer: 41  Continue reading

2005 Grade 1 MTAP Division Orals

2005 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Orals – Grade 1

A. 15-second questions – 2 points each

1.) What time is it when the hour hand is between 3 and 4 and the minute hand is at 9?

Answer: 3:45

2.) What is 15 more than 8 sevens?

Answer: 71

3.) How much greater is ½ of 50 than 1/3 of 60?

Answer: 5

4.) What number is 5 more than one half of 32?

Answer: 21

5.) What is N in N – 19 = 35?

Answer: 54  Continue reading

2015 Grade 1 MTAP Math Challenge – Division Orals

Below are the 2015 MTAP Math Challenge Division Orals for Grade 1 with answers.

Part 1 (15 seconds) 2 pts each

1.) One more than 9 is equal to 1 less than what number?
Answer: 11

2.) What number is equal to 30 tens and 7 ones?
Answer: 307

3.) What number is 5 more than the smallest 3-digit number?
Answer: 105

4.) How many tens are there in 784?
Answer: 78

5.)What is the sum of 11 + 19 + 12 + 18 + 13 + 17?
Answer: 90

6.) Grace had her fifty-peso bill changed to 5-peso coins. How many 5-peso coins did she get?
Answer: 10  Continue reading