2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2

These are questions 26-50 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 1-25 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

26.) 4 3/5 dm = ____ cm

Answer: 46

27.) 650 cm = ____ m

Answer: 6 1/2

28.) Find two numbers with a sum of 16 and a product of 48.

Answer: 4 and 12

29.) Mother bought 500 grams of eggplants and 300 grams of carrots. How much vegetables did Mother buy?

Answer: 800 grams

30.) Jean received 5 boxes of candies. If each box contains 18 candies, how many candies did she receive in all?

Answer: 90  Continue reading “2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2”

2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1

Below are the 2006 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 1-25  with answers. You can read questions 26-30 here. If you see any error, kindly comment below.

2006 MTAP Elimination Round Questions (Grade 2)

Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) In 8 x 9 = 72, the bigger factor is ___ .

Answer: 9

2.) Numbers ending in 1, 3, 5, 7 and 9 are called ___ numbers.

Answer: odd

3.) Write 8 ones, 5 thousands, and 3 tens in symbol.

Answer: 5038  Continue reading “2006 MTAP Elimination Round Questions for Grade 2 Part 1”

2015 Grade 2 MTAP Elimination Questions with Answers

Below are the 2015 Grade 2 MTAP Elimination Questions. I will post the solutions of selected items later. Also, if time permits, I will redraw some of the figures.

1.) Mina, Vina and Mona had lunch together. Each girl ordered the P84 lunch special. Mina agreed to pay the bill. How much did she pay?
Answer: 252

2.) Nano and Milo went fishing. Nano caught 5 small fish and 3 big fish. Milo caught 3 times as many fish as Nano. How many fish did Milo catch?
Answer: 24 fishes

3.) Dianne’s bedroom has a bed with 4 legs, four stools with 3 legs each, and three chairs with 4 legs each. How many legs are there in all?
Answer: 28 legs

4.) Mother baked cookies and put them in 12 small boxes. She placed 8 cookies in each box and had 4 cookies left over. How many cookies did she bake?
Answer: 100 cookies

5.) Lorna, Sanet and Irene bought 12 candles each. However, because of the hot weather, 5 candles melted. How many candles did not melt?
Answer: 31  Continue reading “2015 Grade 2 MTAP Elimination Questions with Answers”