Tag Archives: grade 2 mtap questions

2008 Grade 2 MTAP Elimination Round – Part 2

2008 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Elimination Round – Grade 2

Part II. Solve each item and write the answer on the blank before the number.

26.) My aunt baked 3 dozens of cookies. We ate ½ of them. How many cookies did we eat?

Answer: 18

27.) What fraction will you add 7/15 to make the sum equal to 1?

Answer: 8/15

28.) Write “<, =, >” on the blank in 3/7 _____ 4/8?

Answer: <

29.) What is the perimeter of the figure?

Answer: 80 meters

30.) How many square meters is the area of the figure?

Ignore, no figure from source.  Continue reading

2008 Grade 2 MTAP Elimination Round – Part 1

2008 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Elimination Round – Grade 2

Part I. Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) What is the place value of 1 in 1 896?

Answer: Thousandths

2.) What is the value of 9 in 4 962?

Answer: Hundredths

3.) Write “five thousand, two hundred six” in symbols.

Answer: 5, 206

4.) Write the biggest odd number you can make with 1, 4, 6, 8?

Answer: 8, 641

5.) Write LXXVII in Hindu-Arabic.

Answer: 77

Continue reading

2007 Grade 2 MTAP Division Team Competition

2007 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Team Competition – Grade 2

A. 15-second questions – 2 points each

1.) If you subtract 16 from me the result is 29. What number am I?

Answer: 45

2.) What number ending in 2 zeros is nearest 6666?

Answer: 6700

3.) What is the remainder if 120 is to divided by 25?

Answer: 20

4.) How much more is 12 tens than 8 nines?

Answer: 48

5.) You can divide 12 into 3 equal parts by 4. By what number can you divide 120 into 4 equal parts?

Answer: 30  Continue reading

2005 Grade 2 MTAP Division Orals

2005 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Orals – Grade 2

A. 15-second questions – 2 points each

1.) What is 8 more than seven 8s?

Answer: 64

2.) Classes begin at 7:30 AM and end at 12:30 PM. How many hours do pupils stay in school?

Answer: 5

3.) What is 6656 to the nearest hundred?

Answer: 6700

4.) Mandy is 6 years old. Her mother is 2 years more than 5 times as old as she is. How old is her mother?

Answer: 32

5.) A square is 6 cm on each side. What is its area?

Answer: 36 sq. cm. Continue reading

2015 Grade 2 MTAP Math Challenge – Division Orals

Below are the 2015 MTAP Math Challenge Division Orals for Grade 2 with answers.

Part 1 (15 seconds) 2 pts each

1.) One hundred fifteen is how many more than 95?
Answer: 20

2.) What number is 14 less than 1,000?
Answer: 986

3.) When 2, 028 is divided by 5, what is the remainder?
Answer: 3

4.)What is the next number in this pattern: 245, 254, 263, 272, ___ ?
Answer: 281

5.) How much is 2 twenty-peso bills and 3 ten-peso coins?
Answer: Php 70

6.) There are 9 rows of chairs in the audio-visual room. Each row had 8 chairs. There are also 8 chairs set up on the stage. How many chairs are there in all?
Answer: 80  Continue reading