2008 Grade 2 MTAP Elimination Round – Part 1

2008 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Elimination Round – Grade 2

Part I. Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) What is the place value of 1 in 1 896?

Answer: Thousandths

2.) What is the value of 9 in 4 962?

Answer: Hundredths

3.) Write “five thousand, two hundred six” in symbols.

Answer: 5, 206

4.) Write the biggest odd number you can make with 1, 4, 6, 8?

Answer: 8, 641

5.) Write LXXVII in Hindu-Arabic.

Answer: 77

Continue reading “2008 Grade 2 MTAP Elimination Round – Part 1”

2005 Grade 2 MTAP Division Orals

2005 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Orals – Grade 2

A. 15-second questions – 2 points each

1.) What is 8 more than seven 8s?

Answer: 64

2.) Classes begin at 7:30 AM and end at 12:30 PM. How many hours do pupils stay in school?

Answer: 5

3.) What is 6656 to the nearest hundred?

Answer: 6700

4.) Mandy is 6 years old. Her mother is 2 years more than 5 times as old as she is. How old is her mother?

Answer: 32

5.) A square is 6 cm on each side. What is its area?

Answer: 36 sq. cm. Continue reading “2005 Grade 2 MTAP Division Orals”

2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2

These are questions 26-50 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 1-25 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

26.) 4 3/5 dm = ____ cm

Answer: 46

27.) 650 cm = ____ m

Answer: 6 1/2

28.) Find two numbers with a sum of 16 and a product of 48.

Answer: 4 and 12

29.) Mother bought 500 grams of eggplants and 300 grams of carrots. How much vegetables did Mother buy?

Answer: 800 grams

30.) Jean received 5 boxes of candies. If each box contains 18 candies, how many candies did she receive in all?

Answer: 90  Continue reading “2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 2”

2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 1

These are questions 1-25 in the 2007 Grade 2 MTAP Elimination Round. Questions 26-50 can be found here.

Solve each item and write the answer on the blank before each number. Give the fractions in lowest terms.

1.) Write “eight thousand, six hundred eight” in figures.

Answer: 8608

2.) What is the place value of 9 in 9,234?

Answer: thousand

3.) What is the value of 6 in 7,614?

Answer: 600

4.) What number is 3,000 more than 4,850?

Answer: 7850

5.) What is 7 x 150?

Answer: 1050  Continue reading “2007 Grade 2 MTAP Elimination Round Part 1”

2015 Grade 2 MTAP Elimination Questions with Answers

Below are the 2015 Grade 2 MTAP Elimination Questions. I will post the solutions of selected items later. Also, if time permits, I will redraw some of the figures.

1.) Mina, Vina and Mona had lunch together. Each girl ordered the P84 lunch special. Mina agreed to pay the bill. How much did she pay?
Answer: 252

2.) Nano and Milo went fishing. Nano caught 5 small fish and 3 big fish. Milo caught 3 times as many fish as Nano. How many fish did Milo catch?
Answer: 24 fishes

3.) Dianne’s bedroom has a bed with 4 legs, four stools with 3 legs each, and three chairs with 4 legs each. How many legs are there in all?
Answer: 28 legs

4.) Mother baked cookies and put them in 12 small boxes. She placed 8 cookies in each box and had 4 cookies left over. How many cookies did she bake?
Answer: 100 cookies

5.) Lorna, Sanet and Irene bought 12 candles each. However, because of the hot weather, 5 candles melted. How many candles did not melt?
Answer: 31  Continue reading “2015 Grade 2 MTAP Elimination Questions with Answers”