2008 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2007 MTAP Elimination questions for Grade 3, items 1-25. You can read items 26-50 here.

Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) Write “six hundred forty thousand, two hundred ninety” in symbols.

Answer: 640290

2.) What is the place value of 7 in 5 473 846?

Answer: 70 000

3.) What is the value of 5 in 8 536 912?

Answer: 500 000

4.) What number is 246 more than 3 487?

Answer: 3733

5.) What number is midway between 64 and 72?

Answer: 68  Continue reading “2008 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1”

2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 2

Below are the 2005 Grade 3 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 26-30 with answers. You can read questions 1-25 here. If you see any error, kindly comment below.

2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3

26.) Which of the following can be divided by 2 and 3? { 16, 26, 36, 46, 56 }

Answer: 36

27.) John bought 2 pencils at P2.75 each and a pencil case for P27. How much change did he get from a P50-bill?

Answer: P17.50

28.) What is the difference between the smallest and largest 2-digit numbers?

Answer: 89  Continue reading “2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 2”