2008 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2007 MTAP Elimination questions for Grade 3, items 1-25. You can read items 26-50 here.

Solve each item and write the answer on the blank before the number.

1.) Write “six hundred forty thousand, two hundred ninety” in symbols.

Answer: 640290

2.) What is the place value of 7 in 5 473 846?

Answer: 70 000

3.) What is the value of 5 in 8 536 912?

Answer: 500 000

4.) What number is 246 more than 3 487?

Answer: 3733

5.) What number is midway between 64 and 72?

Answer: 68  Continue reading “2008 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1”

2007 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2007 MTAP Elimination questions for Grade 3, items 1-25

Solve and write the answer on the blank before or below the number.
1.) Write “ninety-eight thousand sixty five” in figures.

Answer: 98 065

2.) What is the value of 7 in 476,580?

Answer: 70 000

3.) Round 47 963 to the nearest hundred.

Answer: 48 000

4.) Round each addend to the nearest hundred and estimate the sum 749 + 465 + 893

Answer: 2100

5.) Arrange the digits 3, 5 and 7 to form the biggest and smallest number you can form and find their difference.

Answer: 396  Continue reading “2007 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1”