Tag Archives: grade 3 mtap questions with answers

2006 Grade 3 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2006 MTAP Elimination questions for Grade 3, items 1-25. Items 26-50 can be found here.

1.) What is the value of the underlined digit in 54,587.

Answer: 4000

2.) 19,800 is equal to how many hundreds?

Answer: 198

3.) Write seventeen thousand, nine hundred sixty-four in figures.

Answer: 17, 964

4.) Write CLXXXVIII in Hindu-Arabic.

Answer: 188

5.) Write 97 in Roman numerals.

Answer: XCVII

6.) What is the missing factor in 9 × __ = 459?

Answer: 51  Continue reading

2005 MTAP Elimination Questions for Grade 3 Part 1

Below are the 2005 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge questions 1-25 with answers. You can read questions 26-50 here. If you see any error, kindly comment below.

Solve each item on scratch paper and write the answer on the blank.

1.) Write “eighty-six thousand, fifty-seven” in figures.

Answer: 86, 057

2.) 56,000 + 7,000 + 80 + 9 is equal to what number?

Answer: 63089

3.) What is the place value of 5 in 3,457,820?

Answer: ten thousand

4.) What is the value of 4 in 3,457,820?

Answer: 400, 000  Continue reading