Tag Archives: grade 4 mtap elimination questions with answers

2006 Grade 4 MTAP Elimination Questions Part 2

Below is the 2006 MTAP Elimination Questions for Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge for Grade 4 (Questions 26 to 50). Question 21 – 25 can be read here.

Answers are provided for each question. Please comment if you see any error.

26.) What is the ratio of a decade to a century?
Answer: 1:10

27.) If n:8 = 42:56, what is n?
Answer: 6

28.) Subtract 4.32 from 8 and add the difference to 3.64
Answer: 7.32

29.) The perimeter of an equilateral triangle is 51 cm. How long is one side?
Answer: 17 cm

30.) The area of a rectangle is 189 sq cm. If the width is 9 cm, find its length.
Answer: 21 cm  Continue reading

2006 Grade 4 MTAP Elimination Questions Part 1

Below is the 2006 MTAP Elimination Questions for Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge for Grade 4 (numbers 1 to 25). Answers are provided for each question. Please comment if you see any error.

1.) Write fifteen million, seventy thousand, seven hundred eight in figures.
Answer: 15, 070, 708

2.) What is the place value of the underlined digit 654 321?
Answer: ten thousand

3.) What is the value of 6 in 698,425?
Answer: 600, 000

4.) Write CDXLIV in Hindu-Arabic.
Answer: 444

5.) What number is 4756 more than 45,244?
Answer: 50, 000  Continue reading

2015 Grade 4 MTAP Elimination Questions with Answers

Below are the 2015 Grade 4 MTAP Elimination Questions with Answers. I will post the solutions of selected items later. Also, if time permits, I will redraw some of the figures.

1.) How do you read the numeral 2 followed by 8 zeroes?
Answer: two hundred million

2.) How many tens should be added to 212 ones and 100 to get 572?
Answer: 26

3.) What is the largest three-digit prime number?
Answer: 997

4.) What is the smallest multiple of 3 that is greater than 200?
Answer: 201

5.) What is the sum of the 4 largest two-digit prime numbers?
Answer: 348

6.) Lynn counts numbers starting from 105 and adds 4 each time. So she counts 105, 109, 113, and continues. What is the largest three-digit whole number that Lynn counts?
Answer: 997  Continue reading