2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2003 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 25 to 50. Items 1-25 can be found here.

26.) The product of 32 x 31 is closest to which multiple of 10?

Answer: 990

27.) By how much is 34 larger than 43?

Answer: 17

28.) I am thinking of a number. Twice the number plus 5 equals 29.What is the number?

Answer: 12

29.) The sum of three numbers is 99. The first is 10 greater than the second and 20 greater than the third. What is the largest of the three numbers?

Answer: 43

30.) In a spelling test of 50 items, Larry got 90% correctly. How many mistakes did he make?

Answer: 5  Continue reading “2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2”

2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2003 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 1 to 25.

Solve each problem and write the answer in the blank before each number.
1.) What is the value of 7 in 472,356?

Answer: 70 000

2.) Change 9/16 to 64ths.

Answer: 36/64

3.) 2^3 \times 3^3\times 10^2 = ?

Answer: 21, 600

4.) 368,501 equals when rounded off to the nearest thousand.

Answer: 369, 000

5.) Which number has both 2 and 9 as factors? 6282, 7282, 8380

Answer: 6282  Continue reading “2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1”

2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2002 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 26 to 50. Items 1 to 25 can be found here.

26.) If 4.26 ÷ 3 = 1.42, what is 42.6 ÷ 0.142?

Answer: 300

27.) Change 155% to a fraction in lowest terms.

Answer: 31/20 or 1 11/20

28.) Change 21/5to percent.

Answer: 220%

29.) A student got 90% of a test. He answered 36 items correctly. How many items were in the test?

Answer: 40

30.) Out of 100 students in Grade 5, 48 are boys. What percent of the Grade 5 students are girls?

Answer: 52%  Continue reading “2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2”

2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2002 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 1-25. Items 26-50 can be read here.

Solve each item and write the answer on the blank before the number. [Use π = 3.14]
1.) What is the value of 8 in 86 543 217?

Answer: 80 000 000

2.) Write MDXL in Hindu-Arabic.

Answer: 1540

3.) Write three million, four hundred fifty thousand, sixty-five in figures or standard form.

Answer: 3, 450, 065

4.) How many times greater is the underlined 6 in 4 567 564 than the 6 that is not underlined?

Answer: 1000

5.) If I can save ₱75 a month, how much do I save in 4 years?

Answer: P 3600  Continue reading “2002 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1”

2004 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the 2004 Grade 5 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 1-25 with answers. Questions 26-30 can be read here. If you see any error, kindly comment below.

Solve each item on scratch paper and write the answer on the blank. [Use π = 3.14]

1.) What is the place value of 6 in 874,695,457?

Answer: hundred thousand

2.) 735,480 = 7 × 105 + 3 × 104 + N + 480. What is N?

Answer: 5000

3.) Which number has 2 and 9 as factors? 6282, 7262, 6380.

Answer: 6282  Continue reading “2004 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1”