2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the questions and answers of the 2003 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 25 to 50. Items 1-25 can be found here.

26.) The product of 32 x 31 is closest to which multiple of 10?

Answer: 990

27.) By how much is 34 larger than 43?

Answer: 17

28.) I am thinking of a number. Twice the number plus 5 equals 29.What is the number?

Answer: 12

29.) The sum of three numbers is 99. The first is 10 greater than the second and 20 greater than the third. What is the largest of the three numbers?

Answer: 43

30.) In a spelling test of 50 items, Larry got 90% correctly. How many mistakes did he make?

Answer: 5  Continue reading “2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2”

2011 Grade 5 MTAP Division Team Finals

Below is the 2011 Division Team Finals for Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge for Grade 5. Answers are provided for each question. Please comment if you see any error.

QUESTIONS

EASY

1.) What is the perimeter of a pentagon if each side is 19 cm?

Answer: 95 cm

2.) A storekeeper puts 75 kg. of rice into 8 bags. How many kg. does each bag weigh?

Answer: 9.375 kg or 75/8 kg

3.) What is n if n=3 2/5 + 5 4/8?

Answer: 8 9/10

4.) What is the reciprocal of 0.9?

Answer: 10/9  Continue reading “2011 Grade 5 MTAP Division Team Finals”