2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the questions and answers of the 2003 MTAP Elimination questions for Grade 5, items 1 to 25.

Solve each problem and write the answer in the blank before each number.
1.) What is the value of 7 in 472,356?

Answer: 70 000

2.) Change 9/16 to 64ths.

Answer: 36/64

3.) 2^3 \times 3^3\times 10^2 = ?

Answer: 21, 600

4.) 368,501 equals when rounded off to the nearest thousand.

Answer: 369, 000

5.) Which number has both 2 and 9 as factors? 6282, 7282, 8380

Answer: 6282  Continue reading “2003 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1”

2004 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2

Below are the 2004 Grade 5 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 26-50 with answers. Questions 1-25 can be read here. If you see any error, kindly comment below.

26.) Pat had 12 apples. He gave each of his friends ¾ of an apple and kept ¾ for himself. If there was no apple left, how many friends were with him?

Answer: 15

27.) There are 680 Grades 4-6 students in a school. If 35% of them are in Grade 5, how many Grade 5 students are there?

Answer: 238  Continue reading “2004 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 2”

2004 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1

Below are the 2004 Grade 5 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Elimination questions 1-25 with answers. Questions 26-30 can be read here. If you see any error, kindly comment below.

Solve each item on scratch paper and write the answer on the blank. [Use π = 3.14]

1.) What is the place value of 6 in 874,695,457?

Answer: hundred thousand

2.) 735,480 = 7 × 105 + 3 × 104 + N + 480. What is N?

Answer: 5000

3.) Which number has 2 and 9 as factors? 6282, 7262, 6380.

Answer: 6282  Continue reading “2004 Grade 5 MTAP Elimination Questions Part 1”

2015 Grade 5 MTAP Elimination Questions with Answers

Below are the 2015 Grade 5 MTAP Elimination Questions with Answers. I will post the solutions of selected items later. Also, if time permits, I will redraw some of the figures.

1.) Write the missing number: 1, 3, 2, 6, 3, 9, 4, ___.
Answer: 12

2.) Using only the number 87, how many times will you use it as a factor to get a product whose ones digit is 7?
Answer: 5

3.) Write three hundred thousand twelve and 5 tenths in symbols.
Answer: 300 0012. 50

4.) How many 0.001 are there in 1 000?
Answer: 1 000 000

5.) The ratio of two numbers is 7:9. If their difference is 24, what is their sum?
Answer: 192

6.) When Daria bought a glass of juice for Php 15.00 and a sandwich for Php 37.00, she still had Php 73.00 left in her wallet. How much money did Daria have at the beginning?
Answer: Php 125.00  Continue reading “2015 Grade 5 MTAP Elimination Questions with Answers”