2011 Grade 5 MTAP Division Team Finals Questions with Answers

Below are the 2011 Grade 5 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Division Team Finals questions with answers. If you see any error, kindly comment below

EASY:
1.) What is the Perimeter of a pentagon if each side is 19 cm?

Answer: 95 cm

2.) A storekeeper puts 75 kg. of rice into 8 bags. How many kg. does each bag weigh?

Answer: 9.375 kg or 75/8 kg

3.) What is n if n=3 2/5 + 5 4/8?

Answer: 8 9/10  Continue reading “2011 Grade 5 MTAP Division Team Finals Questions with Answers”

2015 Grade 5 MTAP Math Challenge – Division Orals

Below are the 2015 Grade 5 MTAP Math Challenge Division Oral Competition questions with answers.

15-second question (2 points each)

1.) If 25 + N  – 100 = 75, what is N?
Answer: 150

2.) 75% of ½ of a number is three times 15. What is the number?
Answer: 120

3.) In a basket factory, Mario finished 5 baskets in 2 hours while Jose finished 10 baskets in 3 hours. If they work at the same rate, how many baskets can they finish together in 12 hours?
Answer: 70

4.) What is the smallest whole number N that will make N – 7 > 35 true?
Answer: 43

5.) Two identical trapezoids are put together to form a parallelogram. The bases of each trapezoid are 8 cm and 15 cm. Its height is 6 cm. What is the area of the parallelogram?
Answer: 69 sq cm or 69 cm^2

6.) A cylinder exactly contains a sphere inside. If the radius of a sphere is 2 cm, how high is the cylinder?
Answer: 4 cm  Continue reading “2015 Grade 5 MTAP Math Challenge – Division Orals”