Tag Archives: grade 6 mtap reviewer with answers

Grade 6 MTAP Division Finals – Team Oral Competition

This is a Grade 6 Team Oral Competition Questions of the Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge

15-Second Questions

1.) What is the next perfect square after 169?

2.) What is the product if the prime numbers between 50 and 60?

3.) Give two numbers whose product is 90 and whose difference is 13.

4.) What whole number values of k will make the sentence 2 – k > 8 true?

5.) What is the value of 104 + 103?

6.) If 1/3 of a number is 160, what is ¼ of the number?  Continue reading

2017 Grade 6 MTAP Elimination Round – Part 2

This is the 2017 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge Elimination Round for Grade 6 questions 26-50. Questions 1-25 can be found hereIf you see any error, please use the comment box below to inform me.

26.) You are given one hour to complete a contest. What fraction of the hour remains for you to complete the contest after thirty-fie minutes have elapsed?

27.) What is the value of 3/4 + 5/2 × 3/4?

28.) In a class of 30 students, 12 are boys. If 6 more girls join the class, what fraction of the class is now female?

29.) What is the value of the product

(1 - \frac{1}{2})(1 - \frac{1}{3})(1 - \frac{1}{4})(1 - \frac{1}{5})

30.) It requires 12 hours to fill 3/5 of a swimming pool. At this rate, how many hours is required to fill the remainder of the pool?  Continue reading

2007 Grade 6 MTAP Division Team Competition Questions

Below is the 2007 Division Team Competition for Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge for Grade 6. Answers are provided for each question. Please comment if you see any error.

A. 15-second questions – 2 points each

1.) The diameter of a circular lot is 15 m. What is its radius in centimeter?

Answer: 750

2.) Reduce the fractionto simplest form.

Answer: 9/11

3.) A regular pentagon has a perimeter of 140 cm. How long is one side?

Answer: 28 cm

4.) Express 32 as a sum of 2 prime numbers.

Answer: 13 + 19, 3 + 29  Continue reading

2015 Grade 6 MTAP Math Challenge – Division Orals

Below are the 2015 Grade 6 MTAP Math Challenge Division Oral Competition questions with answers.

15-second question (2 points each)

1.) If N 15 + 10 – 2 × 5 = N× 3, what is N?
Answer: 5

2.) The clock reads 4 o’clock. What is the degree measure of the angle formed by the hands of the clock?
Answer: 120 degrees

3.) The length, width, and height of a rectangular box, respectively are 5 cm, 8 cm, and 11 cm. What is its surface area?
Answer: 366 cm^2

4.) (2^4) (9^) = (4^2) (y). Express y in exponential form.
Answer: y = 3^2

5.) Lita’s money was 5/4 Zeny’s money. When Jane gave Zeny Php 9.00, Lita’s money became equal to the total money that Zeny then had. How much was Lita’s money?
Answer: Php 45.00  Continue reading

Grade 6 MTAP Reviewer Set 1

To those who are reviewing for the MTAP-Metrobank-DepEd Math Challenge, here are some sample questions with answers.

1.)  What is 1/5 added to 1/2?

2.) A P650 t-shirt is marked 20% discount. How much will you have to pay for the t-shirt?

3.) The circumference of a circle is 6\pi. What is its area?

4.) One number is twice the other. Their sum is 87. What are the numbers?

5.) The ratio of boys to girls in a class is 3:4. There are 42 students in the class. How many are boys? Continue reading