Grade 6 MTAP 2007 Regional Team Questions with Answers

Below is the questions for the 2007 Regional Team MTAP competition.

15-second questions – 2 points each

1.) What is the sum of the largest prime number less than 100 and the smallest prime number greater than 100?

Answer: 198

2.) If 3.05 x 76.9 = 234.545, what is 30.5 x 7.69?

Answer: 234.545

3.) What 2 digits may be placed in the blank in 73528_ to make it divisible by 6?

Answer: 2 or 8

4.) If2/3of the area of a rectangle is 84 cm2, what is one-half of the area?

Answer: 63 cm^2

5.) In a Grade 6 class of 45 pupils, 80% got a grade of 80 and below. How many pupils got a grade of 80 and below?

Answer: 36  Continue reading “Grade 6 MTAP 2007 Regional Team Questions with Answers”

2005 Grade 6 MTAP Regional Finals Questions with Answers

Below are the 2005 Grade 5 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Regional questions with answers. If you see any error, kindly comment below

A. 15-second questions – 2 points each

1.) Give the prime numbers between 30 and 40.

Answer: 31, 37

2.)What is the biggest number N that will make N – 7 < 35 true?

Answer: 41

3.)Lino worked for 9 ½ hours on Monday and 7 ¾ hours on Wednesday. How much longer did he work on Monday than on Wednesday?

Answer: 1 3/4 h  Continue reading “2005 Grade 6 MTAP Regional Finals Questions with Answers”

2006 Grade 6 MTAP Regional Finals Questions with Answers

15-second questions – 2 points each

1.) 17 more than the sum of 33 and 19 is equal to what number?

Answer: 69

2.) If 3.05 x 76.9 = 234.545, what is 30.5 x 0.769?

Answer: 23.4545

3.) What digit(s) placed in the blank in 377_4 will make it divisible by 12?

Answer: 0, 6

4.) What is the sum of the largest prime less than 100 and the smallest prime greater than 100?

Answer: 198  Continue reading “2006 Grade 6 MTAP Regional Finals Questions with Answers”

2005 MTAP Sectoral Finals for Grade 1

Below are the questions for the 2005 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Sectoral Finals for Grade 1. Kindly comment if you see any error.

2005 Metrobank-MTAP-DepEd Math Challenge Sectoral Finals

A. 15-second questions – 2 points each

1.) How much greater is 7 tens and 4 ones than 42 ones?

Answer: 32

2.) If 3 is added to1/3, how many thirds will that be?

Answer: 10

3.) What number is 7 more than1/3 of 39?

Answer: 20

4.) Liz is 6 ½ years old now. Nita is 2 years younger than Liz. How old will Nita be in the year 2010?

Answer: 9 ½  Continue reading “2005 MTAP Sectoral Finals for Grade 1”