Tag Archives: mtap reviewers

Grade 5 MTAP Sectoral Finals Round

These are the Math Challenge Questions for Grade 5 Sectoral Finals.
More past tests can be found here and Grade 5 and 6 reviewers here. If you have old tests, kindly send it to mtapreviewers@gmail.com, so we can share it here with answers/solutions.

15-Second Questions

1.) Thrice what number is the same as the sum of 254 and 364?

2.) RJ pays P6.00 for a one-way ride to school. For how many two-way fares is P100.00 enough?

3.) For every 9 garlands that Liza can make, Rose can make 12 garlands. How many garlands did Liza make when Rose made 144?

Continue reading

Grade 5 MTAP Division Finals Round

These are the Math Challenge Questions for Grade 5 Division Finals.
More past tests can be found here. If you have old tests, kindly send it to mtapreviewers@gmail.com, so we can share it here with answers/solutions.

15-Second Questions

1.) Express 3/8 as a decimal.

2.) What fraction in lowest terms is equal to 45%?

3.) Write 5 × 105 + 7 + 104 + 6 × 102 + 8 in standard notation.

Continue reading

2015 Grade 7 MTAP Sectoral Level

This is the 2015 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge Sectoral Level for  Grade 7. Please inform me if you see any errors.

More past tests can be found here. If you have old tests, kindly send it to mtapreviewers@gmail.com, so we can share it here with answers/solutions.

QUESTIONS

Easy

1.) What number must be added to -5 × -10 to produce -7 × 8?

2.) Find the area of a triangle with base 2x + 2 cm ad height 2x + 1 cm.

3.) The sum of two primes is 16. What is the largest possible value of their product?

Continue reading

2004 Grade 2 MTAP Sectoral Finals

2004 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Sectoral Finals – Grade 2

A. 15-second questions – 2 points each

1) There are 48 pupils in a class. If 1/6 are absent, how many are present?

Answer: 40

2) What is the remainder when 97 is divided by 4?

Answer: 1

3) How many prime numbers are there between 10 and 20?

Answer: 4

4) Jasmin and Jack bought two pairs of shoes. Each pair cost P425, how much in all did they pay?

Answer: P850.00

5) Eight boys have P4.50 each. How much money do they have in all?

Answer: P36.00

Continue reading

2007 Grade 2 MTAP Division Team Competition

2007 Metrobank-MTAP-NCR Math Challenge
Division Team Competition – Grade 2

A. 15-second questions – 2 points each

1.) If you subtract 16 from me the result is 29. What number am I?

Answer: 45

2.) What number ending in 2 zeros is nearest 6666?

Answer: 6700

3.) What is the remainder if 120 is to divided by 25?

Answer: 20

4.) How much more is 12 tens than 8 nines?

Answer: 48

5.) You can divide 12 into 3 equal parts by 4. By what number can you divide 120 into 4 equal parts?

Answer: 30  Continue reading